מירי זורגר עם בלינצ'ס, אלפחורס, עוגות ומציות לפסח

מירי זורגר 2 Comment on מירי זורגר עם בלינצ'ס, אלפחורס, עוגות ומציות לפסח
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מציות לפסח

מצרכים

12 ביצים

1 כוס שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה

לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה

 

אלפחורס לפסח

200 ג` קמח תפו"א

100 ג` אינסטנט וניל

125 ג` קמח ערמונים או קמח טפיוקה

חצי כפית סודה לשתיה

שקית אבקת אפייה

50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק

200 ג` חמאה מרוככת

150 ג`  אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

3 חלמונים

3 כפות מים

אופן ההכנה

שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך

מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

\מרדדים וקורצים עוגיות עגולות

מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8  ד'

העוגיות נשארות בהירות

ממלאים במלית רבת חלב ומצפים ת החיבור בקוקוס

 

 

אנטה על האורנג'

חזה ברווז ברוטב תפוזים

מצרכים

4 חזות של ברווז

3-4 בצלים

1 סלרי

2 גזרים

1 קרישה

1 פטרוזליה

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי+ קליפת תפוז מגורדת

מלח פלפל לבן

רוטב

מיצי הבישול ללא שומן

2 כפות דבש

2 כפות קטשופ

אופן ההכנה

במעד להשחמה

במחבת כבדה לטגן את חזות הברווז על הצד השומני   עד להשחמה  להפוך ולטגן קלות גם בצד השיני

באותה המחבת להניח את כל הירקות כשהם קצוצים ולטגן קלות

להוסיף את המיץ תפוזים וקליפת התפוז  מלח ופלפל  ולהוסיף את החזות  כשהשומן כלפי מעלה ולבשל בכלי מכוסה כשעה.

לאחר כשעה להוציא את החזות ולסננן את הרוטב

הכנת הרוטב

אל מיצי הבישול יש להוסיף דבש וקטשופ ולערבב וטעום ולתקן תיבול

בתבנית של תנור יש לסדר את החזות כשהשומן כלפי מעלה ולשפוך מעל את הרוטב.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכוסה

אפיה של 15 ד' ואז להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ 10 ד'

להגשה יש לפרוס את הברווז למניפה ולפוך מעל את הרוטב ולהניח פרוסות תפוז

 

עוגת בלינצעס לפסח

מצרכים

לבלינצעס

4 ביצים

4 כפות קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפות סוכר

1/3 כוס מים

שמן לטיגון

למלית

1 כוס קקאו

2 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

להקרמה

3 ביצים

1 שקית אינסטנט וניל

2 כפות סוכר

לציפוי

שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הבלינצעס

מערבבים את המסה במעבד מזון למסה חלקה

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים חביתיות עד שהמסה נגמרת

מכינים את המלית

במעבד מזון מערבבים את מצרכי המלית למסה חלקה

ממלאים כל חביתית עם המלית ומגלגלים לסיגר

מסדרים את כל החביתיות בתבנית שמתאימה

הבלינצעס חייבים למלא כ 3/4 מהגובה של התבנית

הכנת הרוטב הקרמה

טורפים את כל מצרכי הרוטב לבלילה חלקה

אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט יין או מים עד כחצי כוס

שופכים מעל הבלינצעס ומפזרים שקדים

אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים עד להשחמה

העוגה מעולה בהקפאה

 

עוגת קוקוס עשירה לפסח – מלכה שטיינברג

מצרכים לבסיס

עוגת קקאו בחושה

6 ביצים

3 כפות קקאו

1/2 כוס שמן

חצי כוס יין

1/2 כוס מיץ תפוזים או

2 סוכר וניל

3/4 שקית אבקת אפיה

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

שכבת הקוקוס

500 גר' קוקוס

2 כוסות סוכר

3 כפות פודינג וניל

1 כוס מים או מיץ

4 ביצים שלמות

גלזורה

4 כפות קקאו

1 1/2 כוסות סוכר

1/2 כוס מים

3/4 כוס שמן

100 גר' שוקולד מריר רוזמרין

3 חלמונים

3 כפות קפה

3 כפות ברנדי

אופן ההכנה

התחתית שוקולד בחושה

מערבבים למסה אחידה את כל המצרכים מעבירים לתבנית בינונית ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 ד'

שכבת הקוקוס

מבשלים את כל המצרכים מלבד הביצים עד שירתחו

מסירים מהאש ומוסיפים ביצים

משטחים על מסת השוקולד ואופים 20 ד' נוספות

מכינים את הגלזורה

מבשלים קקאו סוכר  מים ושמן לרתיחה  מוסיפים שוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה

מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון

מוסיפים את  שאר המצרכים ומעבדים כ 3 ד'

מורחים על שכבת הקוקוס ומצננים

העוגה מעולה בהקפאה

 



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    כבר מתכונים לפסח?!
    אמאאאאאאאאאאאלה…

  2. 1

    אנטה על האורנג'…